Vengespenn gir frihetsglede.

To nye bilde der Vengespenn er inspirasjonen.

Dette bilde har eg kalla “Opprørt hav”. Vinden er ei naturkraft som ein skal ha respekt for. På havet har sjømenn utnytta vinden og dei har frykta den.  Eg har alltid vore redd på sjøen når det stormar. Og segling har eg aldri forstått meg på. Eg likar å ha kontroll, og er ikkje flink til å stole på “Erfarne sjøfolk” og utnytte gode vindar. Eg likar å padle på blank sjø. Det krev mot  å folde ut vengene, og stole på at eg kan segle på vindane. Men ved å stole på at vengespennet ber meg, kan eg få ei fantastisk oppleving av å segle over det opprørte havet.

I det andre bildet tenkjer eg meir på kor viktig det er å ta “Ørneperspektivet” av og til. Når livet verkeleg røyner på, har me lett for å bli veldig “nærsynte” og detaljorienterte..

Ved å få overblikk over situasjonen, eller livet, kan ein sortere,  plassere problemet der det høyrer heime. Ein kan sjå at “problemet” berre er ein del av heilheten.

Min erfaring er, at eg ofte treng hjelp for å få dette overblikket. Då er det menneske rundt meg som gir meg oppdrift og mot til å “segle og skoda over livet”.

 

Slik som dette kan eg reflektere og få inspirasjon til å uttrykke meg kreativt. Det er ei gåve eg takkar for, har stor glede av og som for meg gir livet ein ekstra dimensjon. :-)

This entry was posted in Kvardagstankar.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*